İstanbul Miyom Ameliyatı Fiyatları

Miyom, kadınlarda en sık görülen kadın hastalıklarından birisidir. Yaklaşık her 100 kadından 25’inde bu rahatsızlık görülmektedir. Bu ise kadınların üçte birinde problem oluşturmaktadır. Miyom hakkında bilgi vermemiz hanımlar açısından faydalı olacaktır. Merkezimizde miyom tedavisine yönelik hizmetlerimiz bulunmaktadır.

Miyom Nedir?

Rahim dokusundan ötürü oluşan bu hastalık, rahimin içine ya da dışına yaşan iyi huylu kitle şeklinde tanımlanmaktadır. Bu oluşum sebebinin genel olarak genetik olduğu düşünülmekte. Doğurganlık çağında yaş ilerlediği zaman miyomların görülme sıklığı da artıyor. Bilhassa üreme dönemiyle ve gebelikte büyürler, menopoz döneminde ise küçülürler. Büyüme durumu östrojen hormonu ile ilgilidir. Çoğu zaman net belirti vermeyen miyomlar; düzensiz, adet sancıları, fazla adet kanaması ve kasık ağrılarına neden olabilmektedir.

Belirtiler

Miyomlar; fazla şikayete yol açmamaktadır. Düzensiz adet kanamalarında olan farklılıklardan ötürü doktorlarımıza başvurulduğu zaman, doktorlarımız miyom şüphesinde bulunabilir.

Miyomların belirtileri aşağıdaki gibi olacaktır;

  • Kasık ağrıları,
  • Sık bir şekilde tuvalete girmek,
  • Adet düzensizliği,
  • Uzun ve yoğun adet dönemi,
  • Halsizlik, devamlı uyuma isteği ve yorgunluk,
  • İlişki esnasına baskı ve ağrı hissetmek.

Miyomu bulunan hanımların adet zamanı uzayabilir. Bunun dışında düzensiz hale gelebilir ve yoğunlaşabilir. Karnın alt bölümlerinde ağrı oluşturur ve idrar yollarına baskı yapıp, sık bir şekilde tuvalete çıkma gereksinimi duyulur. Demir eksikliği ile beraber yorgunluk halsizlik görülmesi de mümkündür.

Demir eksikliğinin sebebi fazla kanamalar ve düzensiz adettir. En sık şekilde görülen şikayet ise adet kanamasının artmasıdır. Eğer miyomlar, büyük hale gelirse el ile dokunulduğunda karın kısmında hissedilebilir. Miyomlar düşük ya da erken doğuma sebep olabilirler.

Miyom Tanısı

Miyomların tanısı, genel olarak ultrasonografik inceleme ve jinekolojik muayene esnasında hekimlerimiz tarafından konur. Yapacağımız kan testleri kanamanın şiddetini gösterir. Miyomlar minimum 6 ay aralıklar ile takibimiz altında kalmalıdır. Miyomlar içerisinde kanser hale dönüşme ender görülse bile, hızlıca büyüyen miyomlar bu ihtimale sahiptirler.

Miyom Tedavisini Merkezimizde Almak Mümkün

Vereceğimiz tedavi metotları şikayetlere göre belirlenmektedir. Adet sancıları adına doğum kontrol hapları ya da ağrı kesiciler vermemiz tedavi yöntemlerimiz arasındadır. Yoğun kanamaları azaltmak adına, hormonlu spiral gibi rahim içi araçlar, uygun olan kişilere takılabilir. Yapacağımız ilaç tedavisine cevap alınamıyor ise, çocuk isteği ile gebelik oluşmuyorsa, miyom içerisinde hızlı büyüme görülüyorsa, miyoma bağlı olarak kasık ağrılar, kabızlık, derin kansızlık, karında şişkinlik ve kanamalar gittikçe artıyor ise ameliyat kararı almamız muhtemeldir.

Miyom Ameliyatı Yöntemleri

Miyom ameliyatımız genel olarak iki ayrı metotla yapılmaktadır. Bunlar açık ve kapalı metotlardır. Kapalı metotlar aparoskopik, histeroskopik cerrahi şeklinde de ikiye ayrılmaktadır.

Miyom Ameliyatı Yöntemleri Hakkında

Laparoskopik yöntemi ile ameliyatlarımız yapılırken büyük kesik açılmamaktadır. Yaklaşık 0.5 cm’lik deliklerden girilip, cerrahın karşısında bulunan monitörden izlenip işlem gerçekleştirilir. Ufak kesik olması, ameliyatın sonrası konforlu geçmesine yardımcı olur. Bu metodu seçebilmek adına, miyom boyutu, yerleştiği yer ve sayısı gibi faktörler önemlidir.

Histeroskopik yöntemimizde ise, rahmin içerisinde büyümüş olan miyomlarda, vajina içerisinden girilip ameliyat yapılmaktadır. Aynı diğer metotta olduğu üzere daha az ağrılı olan ve konforlu ameliyat olduğu söylenebilir.

Açık yöntemli ameliyatımızda ise karnın en alt kısmında cilde yaklaşık 15 santimetrelik kesik yapılır. Genel olarak boyutu çok büyük olan ve kanser riskini taşıyan miyomlarda tercih edilmektedir. Doğurganlık dönemini tamamlanmış hanımlarda yalnızca miyom yerine, gerekli görüldüğü takdirde rahmin hepsi ameliyatla alınabilmektedir.

Miyom Ameliyatı Yapılması

Miyom ameliyatının yapılması için, İstanbul’da bulunan doktorlarımızla görüşmek faydalı olabilir. Doktorlarımız yapacakları muayene sayesinde miyoma dair bütün bilgileri hastalarına sunacaktır.

Miyom Kimlerde Daha Sık Görülmektedir?

Miyom, genellikle rahmin dokusundan oluşan ve rahim içinden dışına doğru büyüyen iyi huylu tümörlere verilen addır. Miyomlar yaygın olarak herhangi bir belirti göstermezler ve bu nedenle de kolaylıkla anlaşılmazlar.

Bazen kasık bölgesinde ağrı oluştursa da miyom oluşumu ancak, genital muayene sonucunda ortaya çıkarlar. Miyom oluşumu yaygın olarak kalıtımsal oluşmaktadır. Aile geçmişinde miyom olanların, büyük bir çoğunluğunda da miyom görülebilmektedir. Ayrıca miyom hormonal bozukluğu olanlarla, 25 ile 40 yaş arasında ve doğurganlık özelliği olan kadınlarda sıklıkla görülüyor.

Miyomun kesin tedavisi cerrahi müdahale yapılarak alınmasıdır. Bazen başlangıç safhasında ilaç tedavisi uygulanabilir, miyomlar bu tedavi ile yok olmazsa gene cerrahi müdahaleye başvurulur.

Son Güncellenme Tarihi: 05.01.2024